Hokejisti Zvolena zdolali Slovan Bratislava 3:1

04.02.2024 Celý región

Zvolen 4. februára (TASR) – Hokejisti Zvolena v nedeľnom zápase 42. kola Tipos extraligy zdolali na svojom ľade bratislavský Slovan 3:1 a neprepustili mu tak v tabuľke siedmu priečku. Stále sú tak v tesnom závese za prvou šestkou, ktorá zaručuje priamu účasť v play off. Duel bol špecifický najmä pre trénerskú dvojicu Slovana Petra Oremusa a Andreja Kmeča, pretože pred Vianocami ešte viedli Zvolen a hneď po odchode spod Pustého hradu sa stali trénermi "belasých".

"Mali sme obaja emócie, návrat bol krásny. My sme vo Zvolene spoločne s Andrejom spravili dobrú robotu, ale najmä chlapci si tie tri medaily vrátane titulu pod našim koučovaním zaslúžili, takisto aj vedenie. História tohto klubu na to nezabudne, keď získate tri medaily. Mňa teší, že sme boli pri tom, ale som už tréner Slovana a každý zápas chcem s týmto mojím novým tímom vyhrať," neskrýval aktuálne pocity tréner Bratislavčanov Peter Oremus, ktorý "belasý" tím po svojom príchode vyhrabal z predposledného miesta tabuľky na aktuálne ôsmu priečku. Ak by vo Zvolene so Slovanom vyhral, mohol sa dostať aj na siedmu pozíciu. Prehru pod Pustým hradom hodnotil pragmaticky: "Ak chcete byť proti Zvolenu úspešnejší, tak musíte byť viac aktívnejší a využiť aj nejakú presilovku, čo sa nám nepodarilo, tým pádom vyhral Zvolen zaslúžene. Ukázali sme aj nejaké dobré veci, no musíme sa vrátiť k tým, ktoré sme ukázali predtým v dueloch doma. Ak sa chceme posúvať vyššie v tabuľke, tak musíme spraviť nejakú víťaznú sériu, lebo my raz vyhráme, raz prehráme, takže stále nás to drží v týchto tabuľkových vodách. Nadávať chlapcom určite nebudem. Za tú prácu, čo sme spolu pri mužstve, im môžem iba poďakovať."

Vo zvolenskom mužstve otvoril skóre duelu proti Slovanu útočník Marek Hecl, pričom pridal aj prvú asistenciu pri góle na 2:0. Výraznou mierou sa tak pričinil o tri body. Po zápase aj vzhľadom na návrat dvojice Oremus – Kmeč na štadión pod Pustým hradom prezradil: "Mali sme v hlave, že sa sem vracajú naši bývalí tréneri, odviedli tu dobrú prácu, chceli sme sa aj pred nimi ukázať a myslím si, že sa to podarilo. Je to výborné víťazstvo, podali sme kolektívny výkon. Myslím si, že to malo všetko, aj nasadenie, aj emóciu. Diváci si prišli na svoje. Potrebovali sme takéto víťazstvo a sme zaň vďační."

Heclovi sa bodovo v posledných zápasoch darí, zo štyroch duelov má šesť bodov, avšak svoju produktivitu nepreceňuje: "Každého hráča tešia body, ale bolo to tímové víťazstvo." K priamemu súboju o siedme miesto so Slovanom a k postaveniu tabuľke ešte dodal: "Každý zápas je pre nás dôležitý. Veľmi dobre sme hrali v defenzíve, podržal nás aj brankár. Veríme si na šestku, je to náš cieľ. Teraz si počas reprezentačnej prestávky oddýchneme, potrénujeme a verím, že po jej skončení nastúpime v takejto forme."

Výhru nad bratislavským Slovanom hodnotil kladne aj zvolenský kouč Jamie Russell: "Hrali sme najkomplexnejšie odkedy som tu. Boli tam menšie chyby, ale celkovo to bolo dobré. Boli sme agresívni. Za tesného stavu sme to zvládli veľmi dobre, verili sme si. Bol to dôležitý zápas do tabuľky, chceme sa ňou šplhať nahor do prvej šestky. Tieto tímy majú medzi sebou históriu, aj čo sa týka trénerov súpera. Od mojich hráčov to bol však dobrý výkon."

HKM Zvolen – HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 10. M. Hecl, 43. M. Hults (M. Hecl, Sládok), 56. Kašlík (Lukosevicius) – 45. Korenčík (Kubka). Rozhodovali: Snášel ml., Jobbágy – Frimmel, Stanzel, vylúčení na 2 min.: 7:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 3012 divákov.

Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, Gachulinec, Rauhauser, Hain, Sládok – Lukosevicius, M. Hults, M. Hecl – R. Bondra, Fortin, Kašlík – Kolenič, Marcinek, Zuzin – K. Gábor, V. Fekiač, Csányi

Slovan: Godla – Korenčík, Holway, Golian, Kubka, Sersen, Bergman, Beňo – Ranford, Poirier, Pecararo – Takáč, Mahbod, Šille – Lukošík, Preisinger, T. Török – Dudáš, S. Petráš, Žitný
 
 

Hokejisti Michaloviec zvíťazili na ľade Spišskej Novej Vsi 4:2

Spišská Nová Ves 4. februára (TASR) - Hokejisti Michaloviec zvíťazili v 42. kole Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi 4:2. Hostia potvrdili tretie miesto v tabuľke a priblížili sa práve ku "Spišiakom" na druhej priečke len na rozdiel bodu. Michalovčania dosiahli štvrtý triumf v rade, domáci prehrali šiesty duel za sebou.

Wilkins otvoril skóre už po 38 sekundách, keď sa presadil aj v druhom zápase za Michalovce. Domáci vyrovnali ešte v prvej časti vďaka Burgessovi. V polovici stretnutia viedli opäť hostia vďaka Santosovi. Krídelník prvej formácie o necelé štyri minúty zvýšil už na 3:1. V závere druhej tretiny však Nellis prekonal Glosára a vrátil Spišskú späť do hry. Wilkins v 45. minúte zaznamenal druhý gól v zápase, keď využil početnú výhodu.

HK Spišská Nová Ves – HK Dukla Ingema Michalovce 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly: 18. Burgess (Myklucha), 40. Nellis (Burgess, Archambault) – 1. Wilkins (Heard, Valach), 31. Santos (Daugaviš, Bodák), 35. Santos (Newton, Valach), 45. Wilkins (Newton, Bodák). Rozhodovali: Crman, Krajčík – Durmis, Gegáň, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2335 divákov.

Spišská Nová Ves: Surák – Merežko, Ališauskas, Valach, Žiak, Björkung, Romaňák – Burgess, Nellis, Archambault – Rapáč, Kerbashian, Bakoš – Majdan, Myklucha, Džugan – Vandas, Bortňák, Hamráček

Michalovce: Glosár – Bodák, Bindulis, Drgoň, Suja, Michalčin, Macejko – Daugavinš, Newton, Santos – Valach, Heard, Wilkins – Paločko, Solenský, Puliš – Vašaš, Buc, Kabáč
 
 
 

Hokejisti HK Poprad zvíťazili na ľade HC Košice 3:2

Košice 4. februára (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili na ľade HC Košice 3:2 a upevnili si prvé miesto v tabuľke Tipos extraligy. V záverečnom zápase pred februárovou reprezentačnou prestávkou dosiahli ôsme víťazstvo po sebe a na prvom mieste tabuľky majú už päťbodový náskok na Spišskú Novú Ves. Košičania nebodovali v treťom stretnutí po sebe a prehrali štvrtý z uplynulých šiestich duelov. Po 42. kole figurujú na priebežnom 4. mieste.

Košičania vstúpili do zápasu s cieľom ukončiť 130-minútové čakanie na gól. Po bezgólovej prvej tretine, v ktorej diváci sledovali vyrovnaný súboj plný bojovnosti, ako prví gólovo udreli domáci. V 25. minúte sa presadil kapitán domácich Chovan, keď tečoval Lunterovu strelu - 1:0. V polovici druhej časti sa Košičania v presilovke usadili v pásme, po viacerých streleckých pokusoch ešte "kamzíci" neskórovali, no vyrovnania sa dočkali po návrate vylúčeného Jääskeläinena z trestnej lavice. V 32. minúte sa najlepší ligový strelec Dmowski individuálne presadil cez obrancu domácich a poradil si aj s brankárom Janusom - 1:1. Hostí nasmeroval k víťazstvu gól Záborského, ktorý v 53. minúte dorážkou využil presilovku - 1:2. "Oceliari" sa pokúsili vyrovnať počas hry so šiestimi hráčmi, no Svitana gólom, ktorý pre neho znamenal 500. extraligový bod, upravil na 1:3. Domáci sa však nevzdali a Jääskeläinen následne prekonal Vaya a znížil na 2:3. Košičania naďalej pokračovali v tlaku a puk dostali za popradského brankára aj tretíkrát, no stalo sa tak tesne po klaksóne.

HC Košice - HK Poprad 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Góly: 25. Chovan (Lunter, Breton), 59. Jääskeläinen (Chovan, Olsson) - 32. Dmowski (Turan), 53. Záborský (Dmowski, Coulter), 58. Svitana (Dmowski, Vay). Rozhodovali: Goga, Žák - M. Orolin, Pribula, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3936 divákov.

Košice: Janus - Olsson, Breton, A. Bartoš, Zech, Deyl, Šedivý, Dravecký - Pollock, Berger, Fejes - Lunter, Chovan, Jääskeläinen - Rogoň, Slovák, Šimun - Jokeľ, Havrila, Bartánus

Poprad: Vay - Cardwell, Betker, Brincko, Svedberg, Turan, D. Brejčák, Česánek - Svitana, Coulter, Dmowski - Calof, Bjalončík, Záborský - Kukuča, Jendek, Belluš - Šotek, Suchý, Paločko
 

Hokejisti Trenčína zvíťazili nad Novými Zámkami 4:2

Trenčín 4. februára (TASR) - Hokejisti Trenčína zvíťazili v 42. kole Tipos extraligy nad Novými Zámkami 4:2. Domáci vďaka triumfu a zisku troch bodov potvrdili priebežné 9. miesto v tabuľke. Nové Zámky prehrali druhýkrát v rade a sú na predposlednej 11. priečke. V drese Trenčína zaznamenal dva góly obranca Marek Hudec.

Skóre otvoril v 9. minúte Ahl, ktorý prekonal Kantora. Hostia na začiatku druhej tretiny vyrovnali. Obranca Ligas vystrelil od modrej čiary a puk skončil až v sieti. V polovici stretnutia domáci opäť viedli, keď M. Hudec využil presilovú hru. Rovnaký hráč v úvode tretej tretiny zvýšil na 3:1. Kováč v 51. minúte znížil, no v závere Krajčovič rozhodol o víťazstve strelou do prázdnej bránky.

HK Dukla Trenčín – HC Mikron Nové Zámky 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 9. Ahl (Baláž, Pietroniro), 31. M. Hudec (Charbonneau, Conway), 43. M. Hudec (Sojčík), 60. Krajčovič (Petráš) – 22. Ligas (Roman, Šišovský), 51. Kováč (Barto, Roman). Rozhodovali: Baluška, J. Konc ml. – Hajnik, Knižka, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1653 divákov.

Trenčín: Borák – Pietroniro, Kielb, Starosta, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Kupec – Immo, Baláž, Ahl – Charbonneau, Conway, D. Hudec – Sloboda, Sojčík, Petráš – Škvarek, Mikúš, Krajčovič

Nové Zámky: Kantor – Hatala, Lee, Ligas, Roman, Novajovský, Kozák – Loggins, Roy, Stupka – Michnáč, Prokeš, Johnson – Števuliak, Ondrušek, Šišovský – Kováč, Barto, Fafrák – Ružek
 

Hokejisti HK Nitra zvíťazili nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4

Nitra 4. februára (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľňajšom zápase 42. kola Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4 po predĺžení. "Corgoni" dokázali zdolať Liptákov prvýkrát v sezóne a upravili nepriaznivú bilanciu vzájomných duelov na 1:3. Nitrania sa priblížili štvrtým Košiciam na rozdiel jediného bodu. Liptovskému Mikulášu pred reprezentačnou prestávkou patrí 10. miesto.

Úvod stretnutia patril domácim, ktorí vyslali na bránku súpera až 17 striel, no hostí podržal brankár Krasikov. Liptáci otvorili skóre v 15. minúte, keď sa ujalo nahodenie Hraška, na ktoré dokázal reagovať tečom Bajtek, ale pred odchodom do šatní využil zlú komunikáciu nitrianskej defenzívy Vojtech. Nitranom vyšlo prvých päť minút prostrednej časti hry, keď vyrovnal Gates a vedenie pre "corgoňov" zabezpečil Buček. Liptáci v závere druhého dejstva vyrovnali zásluhou Aurela Nauša a na začiatku tretej časti opäť viedli po góle Žilku. Ofenzívny duel s množstvom šancí napokon dospel po vyrovnávajúcom presnom zásahu Čederleho až do predĺženia, v ktorom rozhodol po 23 sekundách o víťazstve Nitry americký útočník Jackson.

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4 po predĺžení (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 16. Bajtek (Gates, Buček), 22. Gates (Jackson), 26. Buček (Jackson), 45. Čederle (Lacka, Newell), 61. Jackson (Gates, Cotton) – 15. Hraško (Berry, Egle), 19. Vojtech (Réway, Sukeľ), 37. A. Nauš (Berry), 41. Žilka (Avcin, Kriška). Rozhodovali: Výleta, Klejna - Hercog, Vyšný, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2397 divákov

Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Valent, Stacha, Vitaloš, Fatul – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Gates, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Bača, Pobežal, Vybiral

L. Mikuláš: Krasikov – Mezovský, Thompson, Hraško, Žilka, Lalík, Fekiač, D. Jendroľ – Avcin, Quince, Kriška – A. Nauš, Egle, Berry – Sukeľ, Réway, Vojtech – T. Nauš, Vankúš, Nespala
 
 

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili nad Humenným 5:4

Humenné 4. februára (TASR) - Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili v rámci nedeľného 42. kola Tipos extraligy nad domácim Humenným 5:4 po samostatných nájazdoch.

Humenčania začali od úvodu aktívnejšie ako ich súper. Odmenou im bolo otvorenie skóre v 4. minúte duelu zásluhou 11. gólu v sezóne pre Fína Kuruho, ktorý "vytancoval" banskobystrickú defenzívu a neskôr blafákom prekonal Krošelja. Hostia však prepli na vyššie obrátky a keď arbitri v 8. minúte vylúčili domáceho Vaška, Turnbull po kombinácii do prázdnej brány vyrovnal. V druhej tretine domáci za menej ako dve minúty využili tri presilové hry a zdalo sa, že je "vymaľované". Opak bol však pravdou. Keď sa postupne presadili za mužstvo spod Urpína Faith, Ďatelinka a Langkow, skóre bolo razom v 47. minúte nerozhodné. O víťazovi sa muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Dvojbodový zisk Banskej Bystrici zabezpečil Wilkins.

HC 19 Humenné – HC 05' Banská Bystrica 4:5 pp a sn (1:1, 3:0, 0:3 - 0:0, 0:1)
Góly: 4. Kuru (Pereskokov, Pacalaj), 27. Lapšanský (Sredl, Handlovský), 28. Sredl (Pereskokov), 29. Sredl (Lapšanský) - 8. Turnbull (Faith), 44. Faith (Hora, Wilkins), 45. Ďatelinka (Turnbull, Hora), 48. Langkow (Wilkins, Bačik), rozhodujúci nájazd Wilkins. Rozhodovali: Korba, Orolin – Ordzovenský, Bogdaň, vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 1782 divákov.

Humenné: Kozel – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergienko, Ťavoda, Novický – Paršin, Kuru, Pereskokov - Lapšanský, Foss, Šoltés - Handlovský, Linet, Vaško – Thomka, Horvát, Ragan - Borov

Banská Bystrica: Krošelj – Bačik, D. Stránský, Hora, Žabka, Ďatelinka, Luža, Pavúk - Wilkins, Langkow, Turnbull - Gašpar, Bíreš, Matoušek – Petriska, Faith, Výhonský – Macek, A. Stránský, Štrauch
 
 
tabuľka po 42. kole:

1. Poprad 42 23 4 2 13 137:101 79
2. Spišská Nová Ves 42 21 4 3 14 138:120 74
3. Michalovce 42 22 3 1 16 137:105 73
4. Košice 42 21 1 4 16 123:99 69
5. Nitra 42 19 4 3 16 145:130 68
6. Banská Bystrica 42 18 6 0 18 129:142 66
7. Zvolen 42 16 3 9 14 136:134 63
8. Slovan 42 16 4 3 19 126:137 59
9. Trenčín 42 16 4 2 20 113:131 58
10. Liptovský Mikuláš 42 15 3 4 20 120:133 55
11. Nové Zámky 42 13 3 4 22 117:135 49
12. Humenné 42 12 1 5 24 104:158 43
 

Vyberte región